Sommartider!!
2017-06-30
Nu under juli och augusti är våra öppettider på supporten ändrade.

Vår telefonväxel öppnar varje vardag, måndag-fredag, klockan 8:30 och stänger 16:00. Vi har lunchstängt mellan 12:00 och 13:00. Vår kundsupport har öppet hela sommaren, dock med en något mindre bemanning.

Administration och försäljning har stängt under veckorna 28, 29 och 30 (även om jag är övertygad om att vår kundsupport gärna tar emot beställningar!).

Ha en riktigt bra sommar, så får hoppas att inte också solen flyttar in i "molnet" !!
Ny version av Crona Entré 50
2017-06-30
Eftersom Dropbox helt ändrar sin integration med andra appar släpper vi nu en ny version av Crona Entré 50. Detta innebär också att den nya versionen av appen kräver minst iOS9. Har du en äldre iPad som inte klarar iOS9 får maila tidrapporterna istället för att ladda dem via Dropbox.

Du hämtar som vanligt ner den nya versionen från AppStore. Den blir tillgänglig i början av vecka 28.
Ny version av Crona Rapportera LSS 40
2017-06-30
Eftersom Dropbox helt ändrar sin integration med andra appar släpper vi nu en ny version av Crona Rapportera LSS 40. Detta innebär också att den nya versionen av appen kräver minst iOS9. Har du en äldre iPad som inte klarar iOS9 får maila tidrapporterna istället för att ladda dem via Dropbox.

Du hämtar som vanligt ner den nya versionen från AppStore. Den blir tillgänglig i början av vecka 28.
Ny version av Crona Resenär iPhone
2017-06-30
Eftersom Dropbox helt ändrar sin integration med andra appar släpper vi nu en ny version av vår populära reseräkningsapp för iPhone. Detta innebär också att den nya versionen av appen kräver minst iOS9.

Du hämtar som vanligt ner den nya versionen från AppStore och det är kostnadsfritt. Finns tillgänglig nu.

Du vet väl att med Crona Resenär iPhone noteras utläggen för trängselskatt med automatik när du passerar en betalstation! Skaffa ditt ex idag!
Ny handbok - Crona Portal
2017-06-30
Nu har vi fixat din semesterläsning. ;-)

Vi har lagt ut en ny version av handboken till Crona Portal på vår hemsida. Programmet utvecklas snabbt och nu är vi ikapp också med handboken.

Du hittar den under menyn Support och sedan Handböcker. Ange lösenordet (asdf) och under Övrigt hittar du den nya boken. Du kan läsa den på paddan i hängmattan eller ladda ner och skriva ut. Vi kommer efter semestrarna även kunna leverera den i pappersformat.
2017-06-29Mer info

Vi välkomnar Monitor som användare av filformatet PAXml. De skriver:

I och med lanseringen av MONITOR G5 introducerar vi tiotusentals nyheter och förbättringar av vårt kompletta affärssystem för tillverkande företag. MONITOR G5 vilar på en kraftfull teknisk plattform, har ett lättanvänt, modernt användargränssnitt och är ett nyckelfärdigt system redan vid installation. MONITOR G5 består av modulerna Tillverkning, Inköp, Försäljning, Lager, Tidrapportering och Redovisning.
2017-06-28Mer info
I Crona Lön och på Crona Portal kan du få automatisk OB-beräkning enligt KFO och Vårdföretagarnas avtal.

I våra grundregler saknades tyvärr en rad för ”midsommarsöndagen”, vilket gör att om du inte justerat reglerna själv blir det ersättning enligt vanlig helg-OB för den dagen.

I länkat supportdokument visar vi hur du lägger till den saknade raden, så beräkningen blir rätt.
2017-06-20Mer info
Nu finns nya uppdaterade handböcker i pdf-format till löneprogrammet på vår hemsida som ni kan hämta hem. Det är Handbok 1 och 2 som har fått sig en genomgång. Vill ni ha en papperskopia kan ni beställa detta via vår hemsida. De är på cirka 250 sidor vardera.

Nu är också del 3 uppdaterad!.
2017-06-15Mer info
Riksrevisionen konstaterar att en mer strikt bedömning av rätten till sjukpenning har positiva effekter. Bland annat minskar risken att personer slås ut från arbetsmarknaden. Dessutom gynnar det ett mer jämställt uttag från sjukförsäkringen eftersom fler kvinnor än män är sjukskrivna i dag. Läs mer på länken till Riksdagen.
2017-06-09Mer info
Försäkringskassans ändrade blankett FK3066 Uppgifter om personliga assistenter har ju funnits ett tag i Crona Lön medan den gamla varianten legat kvar i Crona Dokument. Nu har vi uppdaterat även den. Den finns för nedladdning på vår hemsida och kan importeras till Crona Dokument för er som har avtal på programmet.
Crona Portal förbättras
2017-06-08
Nu finns en ny version av Crona Portal med uppgraderad funktionalitet utlagd.

På många kunders önskemål har vi byggt om hur vyn för saldon visas för olika grupper av användare. Den anställde, företags- och systemadministratör kan precis som tidigare se semesterdagar, semesterlön, komp, fria ackumulatorers antal och belopp samt lönesummor under ikonen Saldon.

Nyheten är att avdelningsadministratörer, brukare och kundansvariga kan se den anställdes alla saldon som inte har med pengar att göra, alltså antal semesterdagar, antal komptimmar och de delar av eventuella fria ackumulatorer som har med antal att göra. Alla lönesummor förblir dolda.

En annan nyhet för er LSS:are är att knapparna för signering via BankID nu försöker öppna BankID-appen på din enhet med automatik.

Slutligen; Automatisk schematid via angivna arbetspass visar nu klockslag för passen i Tidrapporten och i Kalendariet.
2017-05-30Mer info
Regeringen ger nu en särskild utredare i uppdrag att se över arbetstider, sms-anställningar, s.k. hyvling och reglering av arbetstid. Länken går till en artikel som finns på DN-debatt.

Sex punkter ska utredas:
1. Alterneringsår
2. Arbetstidsbanker
3. Stopp för hyvling
4. Stärkt anställningstrygghet vid sms-anställningar
5. Rätt till ett anställningsavtal som motsvarar den faktiska arbetstiden
6. Heltid som norm, deltid som möjlighet
Fortnox Lön
2017-05-19

Vi på DataVara AB säljer rättigheterna avseende vårt molnbaserade löneprogram, Fortnox Lön, till just Fortnox.

”Vi har haft ett mycket bra samarbete med DataVara under åren. De har tillsammans med oss utvecklat Fortnox molnbaserade löneprogram från grunden. Vi har under många år fått ta del av deras expertis, men vi växer som bolag och det är nu dags att äga rättigheterna själva”, säger Nils Carlsson, vd på Fortnox.

"Samarbetet med Fortnox har varit mycket givande och kommer att fortsätta, om än i andra former. Försäljningen innebär också att vi i högre grad kan koncentrera oss på vidareutvecklingen av Crona Lön och Crona Portal".
Björn Dahlin
2017-05-18Mer info
Skatteverket ska i högre grad hjälpa brottsbekämpande myndigheter att förebygga brottslighet. Nu ändras reglerna för hur Skatteverket ska behandla personuppgifter i den brottsbekämpande verksamheten.

Syftet med förändringarna är att ge Skatteverket bättre förutsättningar att jobba mer effektivt med den brottsbekämpande verksamheten, samtidigt som den enskildes integritet värnas. Förändringen ska också underlätta samarbetet med andra myndigheter.
2017-05-10Mer info
Nu har riksdagen godtagit regeringens förslag om arbetsgivardeklaration på individnivå (även kallad AGI).

Första gruppen börjar lämna information enligt det nya sättet 1 juli 2018, dvs. varje månad. De som ska lämna uppgifter från detta datum är företag som idag ska föra personalliggare och som har fler än 15 anställda när reglerna börjar.

För övriga gäller startdatum per den 1 januari 2019.

Arbetstagare kommer att kunna logga in med BankID på skatteverket.se/minasidor och se vilka uppgifter som redovisats.
"Lex Laval-reglerna" ändras
2017-04-26
Svenska fackförbund ska ges rätt att ta till stridsåtgärder mot arbetsplatser med utländsk arbetskraft som inte tecknat ett svenskt kollektivavtal. Arbetstagare som kommer till Sverige för att arbeta här under en begränsad tid ska genom detta få bättre arbetsvillkor. Det föreslår regeringen som vill göra ändringar i utstationeringslagen, den lag som innehåller bestämmelser om vad som gäller när ett utländskt företag skickar personal till Sverige för att tillfälligt arbeta här.

Riksdagen sa ja till förslaget och till att de nya reglerna börjar gälla den 1 juni 2017.
2017-04-19Mer info
Riksdagen vill att regeringen lämnar förslag som innebär att alla personer med funktionsnedsättning som har beviljats personlig assistans ska få möjlighet att välja utförare. Riksdagen uppmanade regeringen till detta i ett tillkännagivande.