Digital brevlåda

I Crona Lön finns möjlighet att använda sig av funktionen Digitalbrevlåda. Detta innebär att lönebeskedet skickas till den anställde via någon av operatörerna e-Boks eller Kivra. Möjlighet finns att koppla på båda operatörerna på en och samma licens. Idag får de flesta anställda sina lönebesked via e-post. Datainspektionen har gjort bedömningen att det inte uppfyller säkerhetskraven vare sig avseende Personuppgiftslagen (PUL) eller nya Dataskyddsförordningen (GDPR). Vår digitala brevlåda och Crona Portal uppfyller dessa krav. För att komma åt sin post krävs att den anställde har BankId. Något som idag innehas av nästan 90 % av Sveriges vuxna befolkning.

e-Boks är Nordens största digitala brevlåda som grundades i Danmark 2001 för att minimera papper och problem för personer, företag och myndigheter. 2015 etablerades e-Boks även i Sverige och ägs här av PostNord tillsammans med Nets. Förra året skickades över 368 miljoner dokument till fler än 12 miljoner nordiska avsändare.

Det utgår en uppstartskostnad om 490 kr per företag som ska använda tjänsten Digital brevlåda. Man får då tillgång till valfritt Kivra, e-Boks eller båda. Avgiften debiteras licensinnehavaren till löneprogrammet. Kostnaden för tjänsten är sedan helt baserad på hur mycket den utnyttjas. Avgiften uppgår sedan till 3:95 kr per lönebesked oberoende på om ni skickar det via e-Boks eller Kivra.

För att koppla på e-boks eller Kivra krävs en anmälan till DataVara och detta gör du i vårt löneprogram Crona Lön. Ring oss så berättar vi mer! 0322-67 07 00

Digital brevlåda (pdf)

Kivra är Sveriges största digitala brevlåda. Över 2,6 miljoner personer och företag i Sverige har valt att ta emot sin post digitalt i Kivra och antalet företag och myndigheter som ställer om till digital post växer snabbt. Kivra ägs bl.a. av Wallenbergstiftelserna, styrelse och personal.