2018-10-20Mer info
Den 5 november är senaste dagen att lämna in ansökan om skattejämkning för att den ska gälla från januari 2019.

Nytt för i år är att man måste ansöka om jämkning varje år, det går inte längre att ha stående jämkning. Skattejämkning görs exempelvis av personer som har stora ränteutgifter eller som har inkomster från flera olika arbetsgivare eller pensionsinstitut.
2018-10-03Mer info
Nu släpper vi snart en uppdaterad version av Crona Portal. Vi har lagt till en fullfjädrad funktion för att hantera reseräkningar. Du anger bara tidpunkt för avresa, hemkomst och var du varit, Crona Portal beräknar sedan ersättningens storlek, vad som är skattefritt, skattepliktigt och avdragsgillt. Allt överfört till lön efter attest.

Med den nya funktionen kan du skapa egna avancerade resereglementen. Skatteregler och schablonvärden finns redan klara och hålls uppdaterade.

För er som ännu inte skaffat Crona Portal är det bra att veta att där ges möjlighet för medarbetarna att på ett GDPR-säkert sätt se sina lönebesked och saldon. Förutom nya reseräkningen har de också tillgång till funktioner att registrera sina tider, ändra sina adressuppgifter, notera utlägg, representation och ersättningar. Mer kommer !!
Prisbasbelopp för 2019 höjs
2018-10-02
Regeringen har nu fastställt prisbasbeloppet för 2019, Det blir en höjning med 1,000 kr.

Prisbasbeloppet för 2019 blir m.a.o. 46,500 kr och det förhöjda prisbasbeloppet 47,400 kr. Det förhöjda prisbasbeloppet används vid beräkning av pensionspoäng för tilläggspension för dem som kommer att få pension enligt äldre regler.
Ekonomimässan igår
2018-09-28

Glada miner i monter A.30 på mässan i Kista
2018-09-26Mer info
Lägger ut en länk till Skatteverkets lilla film om Arbetsgivaravgift på individnivå. Sätt på dina högtalare eller koppla in hörlurarna. Mer matnyttig information hittar du Skatteverkets hemsida.
2018-09-18Mer info
Här hämtar du din kostnadsfria entrébiljett till Ekonomi & Företag!
2018-09-18Mer info
En mässa för dig som företagare!
Kom och möt oss på Ekonomi & Företag mässan i nästa vecka. Vi kommer att berätta om vår nya affärsmodell för Crona Lön Byrå och Crona Portal Byrå.

Dessutom har du möjlighet att ta del av branschnyheter, trender och knyta nya kontakter. Parallellt med mässans utställning erbjuds även ett brett utbud av kostnadsfria föreläsningar med fokus på inspiration och kunskapsutveckling.

Vi delar monter med Edison AB som gärna berättar om alla sina nyheter inom redovisning.

Kom och besök oss! Klicka på rubriken ovan för att få din kostnadsfria entrébiljett!
2018-09-14Mer info
Inkomsttaket i sjukförsäkringen höjdes från 7,5 till 8 prisbasbelopp den 1 juli 2018. Det innebär en ekonomisk förstärkning för människor som drabbas av ohälsa. För en månadslön höjs taket med 1 896 kronor, från 28 438 kronor till 30 333 kronor (2018 års prisbasbelopp).
2018-09-04Mer info
Nu närmar sig första kurstillfället av höstens kurser. Det börjar bli dags att anmäla sig till våra kurser. Vi håller som vanligt "klassrumskurser" i Stockholm och Alingsås (strax norr om Göteborg). Följ länken och boka!

För att du ska få ut så mycket som möjligt av våra kurser har vi begränsat antal deltagare till cirka tio, vilket ger oss möjlighet att ta upp individuella problem och frågeställningar. Varje kursdeltagare arbetar alltid på en egen dator som vi tillhandahåller. Våra kurspriser inkluderar allt kursmaterial, lunch och fika.
2018-08-30Mer info
I Crona Lön finns möjligheten att använda sig av funktionen Digital brevlåda, vilket innebär att lönebeskedet skickas till den anställde via någon operatörerna eBoks eller Kivra. Möjlighet finns att koppla på båda operatörerna på ett och samma företag. Pelle kan få sitt lönebesked till e-Boks, Lisa sitt till Kivra och Anders via snigelpost.

Idag får de flesta anställda sina lönebesked via e-post. Datainspektionen har gjort bedömningen att det inte uppfyller säkerhetskraven avseende nya Dataskyddsförordningen (GDPR). Vår digitala brevlåda uppfyller dessa krav. Även Crona Portal uppfyller kraven. Genom att skicka ut lönespecifikationer och kontrolluppgifter via vår Digitala brevlåda effektiviseras lönehanteringen och görs hållbar över tiden, dessutom ”bra miljöval”.

Att koppla på Digital brevlåda kostar 490 kr som en engångssumma, per lönebesked som kan skickas debiteras 1:95 kr. Ni som ännu inte skaffat Digital brevlåda kan göra beställningen direkt inifrån löneprogrammet - gör det!
2018-08-29Mer info
Företaget Valuation har som affärsidé att göra olika typer av analyser och företagsvärderingar. Även i år utses DataVara AB till ett s.k. "Guldbolag" och har rätten (att köpa) dess logga att ha på hemsidan. Av ren blygsamet (!) nöjer vi oss dock med att publicera uppgiften här på vår egna nyhetskanal.

Följ länken ovan så kommer ni till deras utvärdering av oss och andra.
2018-08-28Mer info
Nu har arbetsgivaren fått ett tydligare ansvar för att få tillbaka långtidssjuka i arbete. Den nya bestämmelsen är tänkt att stärka sjukskrivna personers möjlighet till rehabilitering.

Läs mer om vad du som arbetsgivare kan göra hos sundarbetsliv.se, klicka på länken ovan.
2018-07-13Mer info
Lite info kring nya AGI:n