2022-05-31Mer info
Många anställda får fortfarande sina lönebesked via e-post. Vi påminner om att Datainspektionen har gjort bedömningen att det inte uppfyller säkerhetskraven enligt GDPR.

I Crona Lön finns möjlighet att använda sig av funktionen Digital brevlåda. Detta innebär att lönebeskedet skickas GDPR-säkert till Kivra eller vår egen app ”Crona Lönebesked”.

Läs mer via länken ovan eller ring oss 0322-670700, så berättar vi mer om möjligheterna med Digital brevlåda och hur du kopplar på detta i Crona Lön.
2022-04-19Mer info
Från och med 1/6 kommer priset för att skicka digitala lönebesked till Kivra höjas från 4 kr/st till 6 kr/st. Förändringen beror på att det digitala portot Kivra tar ut har ökat.

I vår APP Crona Lönebesked kostar det fortsatt 4 kr/st att skicka lönebeskeden digitalt.

Om du vill ändra hur du skickar dina lönespecifikationer gör du det enkelt under
Företag -> Företagsinställningar -> Personal -> Digital brevlåda.
2022-03-15Mer info
Nu finns det en film om hur du enkelt skapar ett semesterårsskifte när du tillämpar ett intjänandeår först och ett uttagsår därefter i Crona Lön Desktop. Har ni sammanfallande semesterår och intjänandeår, så hänvisar vi till filmen som heter "Crona Lön Desktop, Semesterårsskifte innevarande år.

Du hittar filmen via länken ovan och vill du få en notis när nya filmer publiceras, ska du prenumerera på vår YouTube kanal.
2022-03-15Mer info
ISO20022 är en internationell standard för finansiella betalfiler i XML-format. I Crona Lön har vi anpassat både Företagsinställningar och Personalregister till denna standard.

Supportdokument LON0222 beskriver hur du gör och du hittar dokumentet via länken ovan.
2021-07-07Mer info
I dag släpper vi en mindre uppdatering av löneprogrammet.

Vi har rättat beräkning av arbetsgivaravgift vid ett lite ovanligare fall med två nivåer av nedsättning i kombination med 1000-gräns eller idrottsutövare.

För de som använder vår modul för ferielön finns en ändring som gör att du nu kan ta ut en ferielöneskuld under sommaren. Vi har också gjort en rättning av uppdatering till personalregister av antal enstaka dagar. Titta gärna på bifogat supportdokument!

Nya funktioner i Crona Portal
2020-01-31
Nu har vi i Crona Portal lagt till funktioner för ledighetsansökan och påminnelser.

Ledighetsansökan:
Nu finns en funktion för den anställde att ansöka om ledighet, både för hela dagar eller del av dag. En enkel och papperslös process där den anställde kan begära ledigt och en ansvarig kan godkänna eller neka ledigheten. Godkänns ledigheten läggs den automatiskt in i tidrapporten med korrekt tidkod och datum så den inte behöver registreras igen.
Se Supportdokument: LON0201

Påminnelser:
Det finns tillfällen, där man kanske vill att en anställd eller en ansvarig ska utföra en viss arbetsuppgift eller få ett svar så fort som möjligt. För att personen ska slippa logga in och kontrollera var tionde minut kan du koppla på funktionen Påminnelser. Användaren kan då få ett mail eller sms med information att det finns arbetsuppgifter att göra eller att svar har erhållits.
Se Supportdokument: LON0200