Nya funktioner i Crona Lön

Flexberäkning

Nu kan du låta Crona Lön hantera din flexberäkning automatiskt!

Du skapar ett dagschema för dina anställda där du anger flexintervall för varje arbetspass. Dagscheman knyts samman till ett arbetstidsschema.Registreras närvarotid inom flexintervallet påverkar det den anställdes flexsaldo, som du kan visa på lönebeskedet. Du kan även ställa in på schemat vad som ska hända om den anställde registrerar tid utanför flexintervallet. Kanske ska det bli övertid eller tjänstledigt direkt eller så vill du fånga upp tiden på en tidkod för att arbetsledaren ska kunna ange hur timmarna ska hanteras. Du kan skapa hur många scheman du vill och kan därför skräddarsy dina inställningar så det passar för alla anställda.

Jour och beredskap

Nu finns möjlighet att registrera jour och/eller beredskap i Crona Lön och låta programmet beräkna vilken ersättning som ska betalas ut, helt utan att de anställda behöver kunna något om reglerna. Med jour- och beredskapstidsreglerna sätter du upp mellan vilka klockslag de olika ersättningar ska gälla. De anställda registrerar enbart jour eller beredskap och Crona Lön delar upp tiden i de olika lönearterna som behövs för att korrekt ersättning ska betalas ut utifrån vad du angett i reglerna. Reglerna håller också koll på vilka lönearter som ska genereras om den anställde är sjuk under jour- eller beredskapstid.

Attestera lönebeskeden

Nu kan du låta någon attestera lönebeskeden i Crona Lön innan de går till publicering och utbetalning!

Väljer ni i företaget att ni vill använda funktionen för attest av lönebesked, skapas ytterligare en flik i lönekörningen där lönebeskeden kan markeras och attesteras. Du kan tilldela en användare behörighet att enbart ha tillgång till denna funktion. Driver du byrå kan du därför låta kunden granska och attestera lönebeskeden eller låta er ekonomiansvarig göra detta, innan du publicerar och betalar ut lönerna.

Semesterväxling

Om en anställd har valt att semesterväxla, det vill säga avstå från semestertillägg och i stället få flera semesterdagar, kan man ange det i personalregistret. Det innebär att vid uttag av semester får den anställde inte semestertillägget utbetalt utan alla semesterdagar; intjänade, årets och eventuella sparade dagar får värdet 4,6 % av månadslönen. Har man angivit semesterväxling påverkar det också semesterskulden.

Egna påminnelser i Crona Lön

Du kan nu skapa egna påminnelser i Almanackan för dig själv eller alla som har tillgång till Crona Lön. Du kan skräddarsy påminnelsen att visas bara för dig eller för hela arbetsgruppen. Du kan t.ex. välja när du anger slutat-datum på en anställd att skapa en påminnelse om att köra slutlön vid nästa löneberedning. Den som har slutfört uppgiften markerar detta på påminnelsen.

Du kan välja om påminnelsen enbart ska visas i löneprogrammet eller om den också ska skickas via mail eller sms.

Föregående
Föregående

Så underlättar Cronas kassasystem för convenience-butiker 

Nästa
Nästa

5 tips – så startar du en ny butik